fbpx

INSTALLATIE

Hot-tub-foundation_bain-nordique-fondation
Voorbereiding op de grond

Een stabiele, platte en gelijke ondergrond is noodzakelijk om een hot tub te kunnen plaatsen. De ondergrond kan gemaakt zijn van stoeptegels, hout of beton. Het is zeer belangrijk om er voor te zorgen dat het water weg kan lopen en dat lucht onder de hot tub door kan circuleren om de vorming van schimmel te voorkomen.

Voor een eenvoudige afwatering raden we aan om een fundering met een lichte helling te maken (~1-2 cm per meter) en de hottub zo te plaatsen dat de kraan zich op het laagste punt bevindt. U kunt de positie van de kraan specificeren bij uw bestelling.

WATER BEHANDELING

Er zijn 4 opties:

1) Het is aangeraden om het water te veranderen ongeveer een keer per week voor het gebruik van de hottub. Chemische behandeling is niet nodig.
2) Het is aangeraden om regelmatig (elke 1-4 weken) Uw hottub met chemische producten te reinigen en het water te veranderen.
3) Het is aangeraden om de filtreringsysteem en chemische producten te gebruiken en het water veranderen elke 1-6 maanden.
4) Gebruik zandfilter met UV lamp, chemische behandeling producten en verander het water elke 1-6 maanden. Het gebruik van de chemische behandelingsmiddelen gaan tot 50-80 % verminderen.

We raden niet aan om de chlorine te gebruiken voor het water van Uw hottub te behandelen. Chlorine is een agressieve middelen voor hout en RVS. Het kan tot sneller versletering en roest voortkomen. Als u toch beslist om chlorine te gebruiken, bestel dan de speciale RVS kachel die resistent is tegen chlorine.

EXTERIOR AND INTERIOR BEHANDELING

Dekzeil PVC
Dekzeil PVC

Uw houten tub vraagt in feite maar weinig onderhoud. Na enige tijd neemt het hout een natuurlijke kleur aan, zonder de kwaliteit van de tub of de duurzame eigenschappen van het hout aan te tasten. Een houten tub die altijd buiten staat zal na verloop van jaren van kleur veranderen, hij zal grijzer worden. De meeste mensen beschouwen dit zelfs als een meer natuurlijk kleur. PVC dekzeil is de beste bescherming tegen veroudering en kleurverandering.

Het wordt aangeraden om de binnenkant van de tub van tijd tot tijd met gewoon water van schoon te maken. Nadat u het water hebt afgevoerd kunt u een borstel of een hogedrukspuit gebruiken.

SPECIALE VERZORGING VAN 100% HOUTEN HOT TUBS

wood-varnish-500x500

Het is verplicht om de tub altijd met water gevuld te laten, om het uitdrogen van het hout tegen te gaan. Indien er een kans op vorst is dat moet u de tub tijdelijk leeg maken of het water blijven circuleren door middel van (bijvoorbeeld) een aquariumpomp.

Wanneer de temperatuur hoog is en de lucht uitzonderlijk droog, dan is het noodzakelijk om de tub tot de rand gevuld met water te laten. Als u dat niet doet, dan kan er ernstige lekkage optreden. Verwijder nooit het water zonder eerst de kachel te laten afkoelen.

Lekkage is op zichzelf niet een ernstig probleem omdat de tub gemaakt is van natuurlijke materialen (hout) en omdat hout doorlopend vervormt gedurende de gehele gebruiksduur. Zelfs als de lekkage vrij ernstig is zal door het opspannen van de band en het nathouden van de tub de tub weer lekkagevrij maken.

U moet de binnenkant van uw hot tub nooit verven of lakken, omdat dat de natuurlijke eigenschap van hout aantast om te ademen en het vochtgehalte te reguleren. Hout neemt dan geen vocht meer op, kan niet meer uitzetten en kan mogelijk gaan lekken. De enige aanbevolen manier om een beschermende laag aan te brengen is om een- of tweemaal per jaar lijnzaadolie op de buitenkant van uw hot tub aan te brengen. Dit zal de kleur van het hout enigszins beschermen, zonder het ademen van het hout te belemmeren.