Een ovaal barrel sauna is een buitensauna in de vorm van een ton ovaal, voorzien van 2 ligbanken en een saunakachel. Door zijn unieke uiterlijk, kan de ovaal barrel sauna worden beschouwd als een tuinmeubel. Tonvormige saunas hebben een betere hittecirculatie dan vierkante. De gelijkmatige luchtcirculatie zorgt voor een efficiënte warmteverspreiding en dus een aangename sauna ervaring. Vergeleken met doosvormige saunas hebben barrelsaunas een 25% kleinere verwarmingzone. Daarom is een barrelsauna veel sneller klaar voor gebruik en heeft minder elektriciteit of brandhout nodig. Volg de nieuwste trend en kies voor een gebruiksvriendelijke sauna barrel, volledig geïntegreerd in uw tuin.

Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna-ovale-en-bois
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna ovale
Sauna-ovale-en-bois
Sauna-ovale-en-bois
Sauna-ovale-en-bois
Sauna-ovale-en-bois
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

SAUNA MODELLEN EN DESIGN OPTIES

De lengte van de sauna kan van 3 tot 5 meter zijn, breedte is 2,4 meter, hoogte is 2,0-2,2 meter. Er zitten 2 banken in waarop gemakkelijk 4-8 volwassenen kunnen zitten. Saunas kunnen volledig worden ingericht volgens uw wensen, met of zonder terras en kleedruimte. De sauna kan uitgerust worden met een elektrische of houtgestookte kachel. Wij leveren onze buitensauna’s compleet gemonteerd of als bouwpakket, inclusief bitumen dak, kachel, saunastenen en verlichting.

Oval-sauna-models     Sauna-ovale-en-bois     Oval-sauna-model


PRIJZEN VAN OVAAL BARREL SAUNA’S

 Buitenafmetingen: breedte 2,4 m x hoogte 2,0-2,2 m
LengteSiberische sparSiberisch lariksThermowood
3 m een kamer4.350 €5.330 €5.330 €
4 m een kamer5.030 €6.150 €6.150 €
4 m twee kamer5.350 €6.580 €6.580 €
5 m een kamer6.030 €7.400 €7.400 €
5 m twee kamer6.350 €7.820 €7.820 €

HOUTSOORT

Sauna’s van FOREST SPA kunnen van 3 houtsoorten worden gemaakt:

 • Siberische spar;
 • Siberisch lariks;
 • Thermowood.

Het hout wat voor onze sauna’s wordt gebruikt wordt uit Siberië of Finland geïmporteerd; het hout groeit langzaam in dit koude klimaat en is veel dikker en veerkrachtiger dan hout wat in de warmere gebieden van Europa geteeld is. Dit type hout is erg duurzaam, waterafstotend en verspreidt een aangename geur.

Sparrenhout is wit gekleurd, licht, zacht, flexibel en ziet er van nature goed uit. Het is een van de sterkste soorten hout en wordt uit Siberië geïmporteerd. Sparrenhout is de goedkoopste optie, maar het is gevoelig voor rot en moet dus regelmatig worden behandeld en verzegeld. Om een vuren houten sauna duurzamer te maken, moet u het buitenoppervlak van het sauna 1 keer per jaar impregneren. U kunt de sparren sauna 15-20 jaar gebruiken als het volgens onze aanbevelingen wordt onderhouden.

Siberich lariks is licht rood of bruin gekleurd, sterk, hard, waterdicht en vooral rot bestendig. Het geleidt geen warmte en lekt geen hars. Vanwege de waterdichtheid is het zeer duurzaam, zelfs zonder extra afwerking en u heeft geen schadelijke chemicaliën nodig om het te conserveren. Het is vrijwel onmisbaar in situaties waar chemische afwerking van hout niet is toegestaan, maar waar de duurzaamheid in alle weersomstandigheden moet worden gewaarborgd. Na verloop van tijd zal zijn veerkracht en dichtheid alleen maar groeien, zodat je een lariks sauna gerust voor 20-25 jaar zal kunnen gebruiken. Sauna’s gemaakt van Siberisch lariks geven u de optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Termowood (thermohout) (Wikipedia) is donkerder dan natuurlijk hout, meer weerbestendig en beter bestand tegen rotten. De isolerende eigenschappen zijn beter, het lijdt minder aan vervorming door vocht en is stabieler. Het productieproces van Termowood is gebaseerd op het gebruik van hoge temperaturen en stoom. Er worden tijdens de productie geen chemicaliën gebruikt. Het productieproces verbetert de dimensionele stabiliteit en de biologische duurzaamheid van het hout. Een andere verbetering zijn de isolerende eigenschappen van het eindproduct. Thermisch behandeld hout zwelt en krimpt ongeveer een kwart minder dan onbehandeld hout. Daarom is het uitstekend geschikt voor sauna’s. Een Termowood sauna gerust voor 20-25 jaar zal kunnen gebruiken


Onze sauna’s  worden volledig uitgerust bij u geleverd, bestaande uit:

 • Houten barrel (houtdikte 45 mm)
 • Roestvrijstalen verstelbare spanbanden
 • Bitumen dak (zwart, bruin, groen of rood)
 • Houten deur met vensters
 • Een of twee vensters vooraan
 • Sauna glasdeur van gehard veiligheidsglas (voor sauna met kleedkamer)
 • Houten zitbankjes in sauna, kleedkamer en terras
 • Houten vloerplank
 • Houtgestookte kachel met schoorsteen en vonkenvanger of elektrische kachel (extra kosten)
 • Vloer, wand en dak hittebescherming
 • Saunastenen
 • Extra opties

EXTRA OPTIES

Houtgestookte sauna kachels:

Elektrische sauna kachels:

Andere kachels op aanvraag verkrijgbaar.

Modificaties:

Ramen:

Verlichting:

 

Externe behandeling:

Saunatoebehoren:

Andere opties:

LEVERINGSVOORWAARDEN

Levertijd: 2-4 maanden.

Gratis levering in België, Nederland en Luxemburg (klein extra bedrag voor levering in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland).

Alle vermelde prijzen zijn in Euro en inclusief BTW.

Wij leveren onze buitensauna’s compleet gemonteerd of als bouwpakket.

Ga alstublieft naar de CONTACT pagina gaan om een aanvraag met gedetailleerde wensen in te sturen en we zullen u onze beste prijsopgave verstrekken.

VOORBEELDEN VAN LEVERING

Sauna transport
Sauna barrel
Transport sauna
Sauna barrel
Sauna barrel
Transport sauna grue
Sauna barrel
Sauna baril
Transport sauna grue
Transport sauna
Transport sauna
Sauna transport
Sauna baril
Sauna baril
Sauna baril
Sauna baril
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider