fbpx

FOREST SPA biedt u meer dan 100 modellen van handgemaakte, met hout gestookte hot tubs aan. Alvorens we u een exacte prijsopgave kunnen geven zullen we iets meer over uw wensen en verlangens moeten weten. Hieronder geven wij u meer informatie over de verschillende variaties van de hot tub modellen en de optionele accessoires. Zodra u deze pagina hebt gelezen, zult u in staat zijn om uit ons grote productportfolio de beste keuze te maken.

GROOTTE VAN DE HOT TUB

Grotte van de hot tubVol hot tubHoe groter de hot tub hoe meer mensen er op hetzelfde moment van kunnen genieten. In het algemeen adviseren wij onze klanten om niet de grootste modellen te kiezen (tenzij u het echt nodig heeft) wegens de langere opwarmtijd van het water. Kortere opwarmtijd voor grote hot tubs is mogelijk met een krachtigere verwarming die op aanvraag besteld kan worden.

De standaard hot tubs zijn 1 meter hoog en kunnen in 9 verschillende maten worden geleverd. Aangepaste hot tub maten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Als u niet over de ruimte beschikt om een ​​grote hot tub te installeren, dan kunnen wij u een Japans bad oftewel Ofuro aanraden. Dit is een kleine versie van een hot tub, waar 2 personen zeer comfortabel in kunnen zitten.

Hot tub - ofuro
Hot tub – ofuro 130 x 80 cm
Hot tub ofuro
Hot tub – ofuro 130 x 80 cm

GrootteCapaciteitInhoudOpwarmtijd *
Ø 100 cm1 persoon700 liter~1,5 uur
Ø 160 cm2-4 personen1600 liter~3 uur
Ø 180 cm4-6 personen2000 liter~3-4 uur
Ø 200 cm7-10 personen2500 liter~3-4 uur
Ø 220 cm9-12 personen3000 liter~4 uur
100 x 80 cm1 persoon500 liter~1,5 uur
130 x 80 cm2 personen700 liter~2 uur
160 x 110 cm2-4 personen1200 liter~2,5 uur
300 x 200 cm10-15 personen4300 liter~5-6 uur
* De geschatte opwarmtijd, wanneer de standaard interne verwarming wordt gebruikt. De opwarmtijd kan aanzienlijk afwijken (± 1 uur), afhankelijk van de initiële watertemperatuur en de buitentemperatuur.

100% HOUTEN, KUNSTSTOF INTERIEUR OF GLASVEZEL INTERIEUR

Er zijn drie belangrijke soorten hot tubs:

 • 100% houten hot tubs;
 • Houten hot tubs met kunststof interieur;
 • Houten hot tubs met glasvezel interieur.

Bain nordique en boisOorspronkelijke 100% houten hot tubs zien er heel natuurlijk uit, zijn aangenaam om aan te raken, ruiken lekker en bieden de beste sfeer. Echter, ze vereisen wat meer onderhoud. Houten kuipen moeten altijd gevuld zijn met water, anders zal het hout uitdrogen en krimpen en dan kan de kuip uiteindelijk gaan lekken. Eens in de zoveel tijd moet een houten kuip worden schoongemaakt – een goede borstel en zeep zal helpen om het in een goede conditie te houden. Een alternatief is om een ​​goede filtratie te installeren. Dus, als u niet van synthetische materialen houdt, dan is een badkuip van puur hout de juiste keuze voor u. Let op, het is ook goedkoper!


Bain nordique en plastiqueKunststof hot tubs met hout decoratie vergen minder onderhoud. Daarom zijn ze zeer geschikt voor gebruik in pensions, hotels, ski resorts enz., waar het belangrijk is om de hot tub heel vaak te kunnen reinigen. De kleur van het plastic kan licht blauw, licht bruin of zwart zijn. Hoewel op het eerste gezicht ze er misschien minder natuurlijk uitzien, zitten er veel praktische voordelen aan het hebben van een plastic hot tub:

 • Een plastic bad lekt nooit en mag leeg gelaten worden;
 • Het is gemakkelijk om de plastic kuip met een spons schoon te maken;
 • Het heeft een langere levensduur – na 15 jaar kunt u nieuwe planken kopen en dan zult u een nieuwe hot tub hebben;
 • Over het algemeen wordt de plastic kuip als hygiënischer beschouwd.

Bain nordique en fibre de verreSoms wordt er glasvezel gebruikt i.p.v. standaard polypropyleen. Dit is erg handig wanneer er een massage-systeem in de hot tub moet worden ingebouwd, omdat alle leidingen dan intern worden opgeborgen. Glasvezel wordt ook gebruikt als u een hot tub in uw terras inbouwt of half begraven in de grond wilt hebben. Echter, glasvezel hot tubs zijn duurder door het meer complexe productieproces en de duurdere materialen.

HOUTSOORT

Hot tubs van FOREST SPA kunnen van 3 houtsoorten worden gemaakt:

 • Siberische spar;
 • Siberisch lariks;
 • Thermowood.

Spar en lariks zijn goedkoper, maar vergen meer onderhoud. Thermowood is duurder maar vereist minder onderhoud. Het hout dat voor onze hot tubs wordt gebruikt wordt uit Siberië of Finland geïmporteerd; het hout groeit langzaam in dit koude klimaat en is veel dikker en veerkrachtiger dan hout dat in de warmere gebieden van Europa geteeld is. Hieronder vindt u meer informatie over elke houtsoort dat voor hot tubs gebruikt wordt.

Sparren hot tub

Sparrenhout is wit gekleurd, licht, zacht, flexibel en ziet er van nature goed uit. Het is een van de sterkste soorten hout en wordt uit Siberië geïmporteerd. Het geleidt geen warmte en lekt geen hars. Vurenhout is de goedkoopste optie, maar het is gevoelig voor rot en moet dus regelmatig worden behandeld en verzegeld. Om een vurenhouten badkuip duurzamer te maken, moet u het buitenoppervlak van het bad 2-3 keer per jaar impregneren. U kunt de sparren hot tub tot 10 jaar gebruiken als het volgens onze aanbevelingen wordt onderhouden. Het voordeel van een sparren hot tub is dat het lichter is dan die van larikshout of een andere houtsoort en dus gemakkelijker, indien nodig van de ene plaats naar de andere kan worden verplaatst. Sparrenhout is ook een goede keuze bij een plastic bubbelbad als het geen contact met het water heeft.


Hot-tub-bain-nordiqueLariks is licht rood of bruin gekleurd, sterk, hard, waterdicht en vooral rotbestendig. Vanwege de waterdichtheid is het zeer duurzaam, zelfs zonder extra afwerking en u heeft geen schadelijke chemicaliën nodig om het te conserveren. Het is vrijwel onmisbaar in situaties waar chemische afwerking van hout niet is toegestaan, maar waar de duurzaamheid in alle weersomstandigheden moet worden gewaarborgd. Na verloop van tijd zal zijn veerkracht en dichtheid alleen maar groeien, zodat je een lariks hot tub gerust voor 12-15 jaar zal kunnen gebruiken. Hot tubs gemaakt van Siberische lariks geven u de optimale prijs/kwaliteit verhouding.


Bain nordique en plastiqueThermowood (Wikipedia) is donkerder dan natuurlijk hout, meer weerbestendig en beter bestand tegen rotten. De isolerende eigenschappen zijn beter, het lijdt minder aan vervorming door vocht en is stabieler. Het productieproces van Thermohout is gebaseerd op het gebruik van hoge temperaturen en stoom. Er worden tijdens de productie geen chemicaliën gebruikt. Het productieproces verbetert de dimensionele stabiliteit en de biologische duurzaamheid van het hout. Een andere verbetering zijn de isolerende eigenschappen van het eindproduct. Thermisch behandeld hout zwelt en krimpt ongeveer een kwart minder dan onbehandeld hout. Daarom is het uitstekend geschikt voor hot tubs en sauna’s.


Hot tub coverHout-kunststof-composiet heeft geen extra behandelingen, zoals oliën of verven, nodig. Hij is erg duurzaam en is bestand tegen UV-straling, hoge luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. Samenstelling HKC: 60% houtpoeder, 30% kunststof en 10% additieven.


Lijnzaad olie behandeld, geschilderd, gebrand hot tubs
Lijnzaad olie behandeld, geschilderd, gebrand hot tubs

FOREST SPA kan alle van de hierboven genoemde houtsoorten met verschillende oppervlaktebehandelingen leveren: met een lijnzaadolie behandeling, geschilderd, gebrand, etc. Bekijk onze FOTOGALERIJ voor meer voorbeelden.

INTERNE, EXTERNE, OF GEÏNTEGREERDE KACHEL

U kunt uit 3 soorten kachels kiezen:

 • Interne houtgestookte kachel;
 • Externe houtgestookte kachel;
 • Geïntegreerde houtgestookte kachel.

Voordelen van een kachel binnenin de tub:

 • Goedkoper;
 • Van de gezellige sfeer kunnen genieten door het geknetter van het brandende hout naast je;
 • Het is gemakkelijker om het bad te verplaatsen.

Bain nordique en fibre de verre


 Voordelen van een kachel buiten de tub:

 • Meer ruimte in de kuip, meer bewegingsvrijheid;
 • Het is makkelijker om de kuip en de kachel te reinigen;
 • Veilig voor kleine kinderen, omdat er geen risico bestaat dat ze per ongeluk heet metaal aanraken;

Bain nordique en plastiqueBain nordique en fibre de verre


Voordelen van een kachel binnenin de tub:

 • Kortere opwarmtijd omdat ze rechtstreeks in het water staan;
 • Van de gezellige sfeer kunnen genieten door het geknetter van het brandende hout naast je;
 • Het is gemakkelijker om het bad te verplaatsen.

Bain nordique en plastiqueBain nordique en plastiqueBain nordique en acryliqueBain-nordique-deluxe

 


Sommige klanten kunnen voor een elektrische boiler kiezen. Dit maakt het mogelijk om de hot tub binnenshuis te gebruiken, maar u moet ervoor zorgen dat u een afvoer heeft voor het water. Een standaard elektrische kachel heeft een vermogen van 3 kW en zal er ongeveer 12-15 uur over doen om het water op te warmen van kamertemperatuur tot 38 graden. Een krachtigere 6 kW kachel doet hetzelfde in 6-7 uur, maar als u voor een kachel met een hoger vermogen kiest, dan zult u voor de benodigde elektrische voeding en het stopcontact moeten zorgen. Wegens hun lange verwarmingstijden worden elektrische kachels vaker in hotels en kuuroorden gebruikt waar tubs elke dag in gebruik zijn. Met dit type hot tub is het ook aan te raden om een filtersysteem te installeren.

Elektrische boilers hebben veel beveiliging en beschermingfuncties:

 • Als er geen water in de kuip zit dan zal de kachel niet aanslaan;
 • Als het water tot meer dan 50 graden wordt verhit dan slaat de kachel automatisch af;
 • In geval van elektrische lekkage in de ingebouwde relais, zal de stroom onmiddellijk uitgeschakeld worden.

SPECIALE BESTELLINGEN

U kunt in ons standaard assortiment niet de ​​hot tub vinden die u zoekt? Forest Spa kan een hot tub voor u op maat maken – we kunnen elke grootte of vorm voor u fabriceren; U hoeft het ons alleen maar te  vragen! Om te voldoen aan de eisen van de klant kunnen we LED-verlichting, massage en waterfiltratie systemen installeren. Neem CONTACT met ons op en laat ons weten wat uw specifieke voorkeuren zijn.

Special-orders

Aarzel niet om CONTACT met ons op te nemen indien u meer vragen heeft. Misschien wilt u onze PRIJZEN EN LEVERINGSVOORWAARDEN bekijken of u kunt uw hot tub natuurlijk ook meteen BESTELLEN.