fbpx

Couple-in-hot-tub3De op hout gestookte hot tub is ontworpen voor gebruik buitenshuis het hele jaar door. Iedereen, van 1 tot 99 jaar oud, kan genieten van deze verfrissende en ontspannende ervaring. Het bad kan zowel met warm als met koud water gevuld worden en kan worden gebruikt als een klein zwembad in de zomer om in koud water af te koelen of als een warm bad in de winter. Veel mensen verwarmen het bubbelbad en de sauna op hetzelfde moment om ze afwisselend te kunnen gebruiken. Daarom is het geweldig om zowel een hot tub als een sauna te bezitten.

Gebruik de tuinslang om het houten vat tot 4/5 met water te vullen. U kunt water uit de kraan, het meer, de rivier of zelfs de zee gebruiken. De kachel moet volledig worden ondergedompeld in het water voordat het vuur in de oven wordt aangestoken. Wees voorzichtig met het vuur omdat het onherstelbare schade kan veroorzaken! Gebruik alleen goed gedroogd brandhout zodat het water sneller wordt verwarmd. Meestal duurt het 2-3 uur om het water op te warmen.

De aanbevolen temperatuur voor een bad is 35-38 graden Celsius. Nu kunt u met weken en ontspannen beginnen.

Het is niet nodig om het vat elke keer dat het gebruikt wordt leeg te laten lopen, maar we raden aan het water na 3-4 keer te vernieuwen. Houd er rekening mee dat het bad niet kan worden geleegd voordat de kachel volledig is afgekoeld.

Het is verplicht om de tub altijd met water gevuld te laten, om het uitdrogen van het hout tegen te gaan. Indien er een kans op vorst is dat moet u de tub tijdelijk leeg maken of het water blijven circuleren door middel van (bijvoorbeeld) een aquariumpomp. Wanneer de temperatuur hoog is en de lucht uitzonderlijk droog, dan is het noodzakelijk om de tub tot de rand gevuld met water te laten. Als u dat niet doet, dan kan er ernstige lekkage optreden. Hier vindt u meer informatie over HET ONDERHOUD VAN DE HOT TUB.

Hot-tub-winter_bain-nordique-hiver

Friends-in-hot-tub2