fbpx
Een barrel sauna is een buitensauna in de vorm van een ton, voorzien van 2 ligbanken en een saunakachel. Door zijn unieke uiterlijk, kan de barrel sauna worden beschouwd als een tuinmeubel. Tonvormige saunas hebben een betere hittecirculatie dan vierkante. De gelijkmatige luchtcirculatie zorgt voor een efficiënte warmteverspreiding en dus een aangename sauna ervaring. Vergeleken met doosvormige saunas hebben barrelsaunas een 25% kleinere verwarmingzone. Daarom is een barrelsauna veel sneller klaar voor gebruik en heeft minder elektriciteit of brandhout nodig. Volg de nieuwste trend en kies voor een gebruiksvriendelijke sauna barrel, volledig geïntegreerd in uw tuin.
Sauna
Sauna baril en bois
Sauna baril en bois
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Sauna
Sauna
Sauna baril
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Wooden-sauna-en-bois
Sauna baril
Sauna baril
Sauna exterieur en bois baril barril tonneau
Sauna exterieur en bois baril barril tonneau
Sauna barrel
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

SAUNA MODELLEN EN DESIGN OPTIES

De lengte van de sauna kan van 1,5 tot 6 meter zijn, tonvormige doorsnede – 2,0 of 2,2 meter. Er zitten 2 banken in waarop gemakkelijk 4-8 volwassenen kunnen zitten. Saunas kunnen volledig worden ingericht volgens uw wensen. De sauna kan uitgerust worden met een elektrische of houtgestookte kachel. Wij leveren onze buitensauna’s compleet gemonteerd of als bouwpakket, inclusief bitumen dak, kachel en saunastenen.

Sauna modellen en design opties     Houten barrel sauna     Houten barrel sauna

PRIJZEN VAN ROND BARREL SAUNA’S

 Ø 2,0m buitendiameterØ 2,2m buitendiameter
LengteVurenhoutThermowoodVurenhoutThermowood
1,5 m3.365 €4.115 €3.705 €4.510 €
2 m3.520 €4.295 €3.815 €4.670 €
2,5 m3.750 €4.585 €4.070 €4.985 €
3 m met terras4.160 €5.050 €4.500 €5.500 €
3 m met kleedruimte4.615 €5.6305.005 €6.120 €
4 m5.375 €6.510 €5.810 €7.065 €
5 m 6.930 €8.420 €7.500 €9.155 €
5 m met douche7.385 €9.000 €8.005 €9.775 €
6 m8.305 €-9.000 €-
6 m met douche8.770 €-9.505 €-
Om de totale prijs te kennen of om een bestelling te plaatsen, gelieve onze automatische calculator te gebruiken:

OMSCHRIJVING

Al onze houten buitensauna’s worden op maat gemaakt volgens uw specifieke bestelling en kunnen worden uitgerust volgens uw wensen. De sauna kan worden verwarmd met hout of met een elektrische kachel. Een op hout gestookte sauna biedt u de mogelijkheid om te genieten van de authenticiteit van de Finse sauna.

Onze sauna’s  worden volledig uitgerust bij u geleverd, bestaande uit:

 • Houten barrel (houtdikte 45 mm)
 • Roestvrijstalen verstelbare spanbanden
 • Bitumen dak (zwart, bruin, groen of rood)
 • Houten deur met vensters
 • Twee vensters in de achterzijde
 • Sauna glasdeur van gehard veiligheidsglas (voor sauna met kleedkamer)
 • Twee houten zitbankjes
 • Houten vloerplank
 • Ventilatiesluiter
 • Extra opties

LEVERINGSVOORWAARDEN

Levertijd: 2-4 weken. Gratis levering in België, Nederland en Luxemburg (klein extra bedrag voor levering in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland).

Zoals gebruikelijk worden onze sauna’s volledig gemonteerd geleverd. Omdat elke tuin uniek is en verschillende soorten apparatuur vereist om een sauna te plaatsen, doen wij zelf geen installaties. De klant is verantwoordelijk voor het huren van een vorkheftruck om de sauna op de beoogde locatie te plaatsen. Als u een boer als buurman heeft, kunt u overwegen om zijn hulp in te schakelen. Het gebruik van een heftruck (Clark, Manitou) of een tractor met lange armen is de meest geschikte oplossing. Hieronder vindt u tal van foto’s die laten zien hoe de sauna wordt geleverd en geplaatst in de tuin, zelfs als deze over een heg of het huis moet worden getild. We kunnen u ook een lijst van hijsbedrijven verstrekken die u kunnen helpen bij deze taak.

In het geval van geen directe toegang tot uw tuin of binnenplaats (zelfs niet met een kraan), bieden wij de levering van een saunakit (in losse onderdelen). In dat geval is de sauna voorgeassembleerd en wordt geleverd met gedetailleerde montage-instructies. Met basisvaardigheden en gereedschap kunnen twee personen de sauna in één dag monteren. Voor onze klanten in België kan ons team van Forest Spa ook de assemblage uitvoeren tegen een extra vergoeding.

VOORBEELDEN VAN LEVERING

Sauna transport
Sauna barrel
Transport sauna tracteur
Transport sauna
Sauna barrel
Sauna barrel
Transport sauna grue
Transport sauna grue
Sauna barrel
Sauna baril
Transport sauna grue
Transport sauna
Transport sauna
Sauna baril
Sauna baril
Sauna baril
Sauna baril
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

FUNDAMENT

Een stabiele, vlakke en gelijkmatige ondergrond is vereist voor de installatie van een sauna. Een sauna kan niet rechtstreeks op de grond of het gazon worden geplaatst. De fundering kan worden gemaakt van beton, bestrating of hout. We raden aan om een basis te creëren die dezelfde lengte heeft als de sauna en 1,6 meter breed is. Voor een sauna met een panoramische glazen wand adviseren we ten zeerste om een volledige betonnen vloer te leggen om vervorming van de sauna en glasbreuk te voorkomen. Zorg ervoor dat de voorbereiding van de fundering is voltooid vóór de levering.

BETALINGSVOORWARDEN

Alle vermelde prijzen zijn in Euro en inclusief BTW. Van zodra U ons aanbod accepteert, gaan we een officieel bestelling sturen naar U.
Om een bestelling te bevestigen, moet een aanbetaling van 50% worden overgemaakt naar de bankrekening van Forest Spa. Het resterende bedrag moet uiterlijk een week voor de levering worden betaald op dezelfde bankrekening.

WELKE HOUTSOORT?

WELKE HOUTSOORT?

Sauna’s van FOREST SPA kunnen van 2 houtsoorten worden gemaakt:

 • Siberische spar;
 • Thermowood.

Het hout wat voor onze sauna’s wordt gebruikt wordt uit Siberië of Finland geïmporteerd; het hout groeit langzaam in dit koude klimaat en is veel dikker en veerkrachtiger dan hout wat in de warmere gebieden van Europa geteeld is. Dit type hout is erg duurzaam, waterafstotend en verspreidt een aangename geur.

Sauna exterieur en bois baril barril tonneauSparrenhout is wit gekleurd, licht, zacht, flexibel en ziet er van nature goed uit. Het is een van de sterkste soorten hout en wordt uit Siberië geïmporteerd. Sparrenhout is de goedkoopste optie, maar het is gevoelig voor rot en moet dus regelmatig worden behandeld en verzegeld. Om een vuren houten sauna duurzamer te maken, moet u het buitenoppervlak van het sauna 1 keer per jaar impregneren. U kunt de sparren sauna 15-20 jaar gebruiken als het volgens onze aanbevelingen wordt onderhouden.

SaunaTermowood (thermohout) (Wikipedia) is donkerder dan natuurlijk hout, meer weerbestendig en beter bestand tegen rotten. De isolerende eigenschappen zijn beter, het lijdt minder aan vervorming door vocht en is stabieler. Het productieproces van Termowood is gebaseerd op het gebruik van hoge temperaturen en stoom. Er worden tijdens de productie geen chemicaliën gebruikt. Het productieproces verbetert de dimensionele stabiliteit en de biologische duurzaamheid van het hout. Een andere verbetering zijn de isolerende eigenschappen van het eindproduct. Thermisch behandeld hout zwelt en krimpt ongeveer een kwart minder dan onbehandeld hout. Daarom is het uitstekend geschikt voor sauna’s. Een Termowood sauna gerust voor 20-25 jaar zal kunnen gebruiken.


EXTRA OPTIES

Sauna exterieur en bois baril tonneau poêle Harvia Trendi KIPSauna exterieur en bois baril tonneau poêle Harvia CilindroElektrische sauna kachels voor familiesauna, niet-intensief gebruik:

 • Harvia Trendi 8 of 9 kW, 20 kg stenen – 350 €  ZIE
 • Harvia The Wall 8 kW, 20 kg stenen – 450 €  ZIE
 • Harvia Cilindro 9 kW, 80 kg stenen – 550 €  ZIE
 • Harvia Cilindro XE 9 kW, 80 kg stenen + saunabesturing Xenio CX110 – 850 €  ZIE
 • Harvia Spirit XW WIFI 9 kW, 60 kg stenen + saunabesturing Xenio CX170 – 980 €  ZIE
 • Harvia Cilindro XW WIFI 9 kW, 80 kg stenen + saunabesturing Xenio CX170 – 1050 €  ZIE

Harvia Spirit saunaElektrische sauna kachels voor commerciële sauna, frequent en intensief gebruik:

 • Harvia Senator 9 kW, 40 kg stenen + saunabesturing Xenio CX110 – 1080 €  ZIE
 • Harvia Senator 10,5 kW, 40 kg stenen + saunabesturing Xenio CX110 – 1110 €  ZIE
 • Harvia Club 11 kW, 60 kg stenen + saunabesturing Xenio CX110 – 1270 €  ZIE
 • Harvia Club 13,5 kW, 60 kg stenen + saunabesturing Xenio CX170 – 1425 €  ZIE
 • Harvia Cilindro Pro 10 kW, 140 kg stenen + saunabesturing Xenio CX110 – 1445 €  ZIE
 • Harvia Cilindro Pro 13 kW, 140 kg stenen + saunabesturing Xenio CX170 – 1525 €  ZIE
 • WIFI-module voor saunabesturing Harvia Xenio CX110 – 350 €

Elektrische kachel wordt bij u geleverd bestaande uit saunastenen en warmtereflectoren op de muur en op de vloer (speciale platen tussen de kachel en de oppervlakken). Een grotere hoeveelheid stenen geeft meer stoom, maar de opwarmtijd is iets langer. De Xenio CX170-besturingseenheid moet in de kleedruimte worden geïnstalleerd.

Sauna exterieur en bois baril tonneau poêle Harvia Trendi KIPSauna exterieur en bois baril tonneau poêle Kota Kuru 14 STSauna exterieur en bois baril tonneau poêle Harvia M3Houtgestookte sauna kachels voor familiesauna, niet-intensief gebruik:

 • Harvia M3, 40 kg stenen – 730 €  ZIE
 • Stoveman 13, 80 kg stenen – 790 €  ZIE
 • Kota Kuru 14 ST, 40 kg stenen (geladen vanaf buiten) – 910 €  ZIE

Houtgestookte sauna kachels voor commerciële sauna, veelvuldig en intensief gebruik:

 • Narvi 16 Black, 50 kg stenen – 905 €  ZIE
 • Harvia 20 Pro, 40 kg stenen – 970 €  ZIE
 • Narvi 20 Black ST, 60 kg stenen (geladen vanaf buiten) – 1250 €  ZIE

Houtgestookte kachel wordt bij u geleverd bestaande uit dubbelwandig rookkanaal met vonkenvanger, saunastenen en warmtereflectoren op de wand, vloer en dak (speciale platen tussen de kachel en de oppervlakken). Een grotere hoeveelheid stenen geeft meer stoom, maar de opwarmtijd is iets langer.

sauna-chimneyModificaties:

Deuren:

Sauna interiorSauna barilRamen:

 • Twee ramen aan de achterzijde (reeds inbegrepen) – 0 €
 • Geen ramen aan de achterzijde – 0 €
 • Twee ramen aan de voorzijde in plaats van de achterwand – 0 €
 • Twee ramen aan de voorzijde (extra) – 100 €
 • Twee ramen dat opent – € 150 KIJK

Panoramische ramen:

Verlichting:

 

Externe houtbehandeling bij de productie:

Saunatoebehoren:

Andere opties: