fbpx

Over de hele wereld zwemmen mensen graag in warm water. Natuurlijke warmwaterbronnen kunnen in vele landen gevonden worden: Ijsland, Japan, Nieuw-Zeeland, Hongarije, Slowakije, etc. Helaas heeft niet iedereen de kans om van natuurlijke warmwaterbronnen te genieten, laat staan van ​​een eigen warmwaterbron in de achtertuin. Daarom werd de met hout gestookte hot tub uitgevonden.

Houten hot tubEen houten hot tub is een rond of ovaal vat, ontworpen om in te zwemmen. Het wordt met de hand gemaakt van een hoge kwaliteit hout, door houten planken naadloos op elkaar aan te sluiten en vast te zetten met roestvrij stalen banden. Het water in het bad wordt verwarmd door een met hout gestookte kachel, die binnen of buiten het bad kan worden gemonteerd. Na wat hout in de kachel te hebben verbrand kunt u genieten van het zwemmen in verwarmd water – in de open lucht in uw tuin of op uw terras.

We kennen Hot tubs onder vele verschillende namen – Japans bad, Nordic bad, Scandinavisch bad, Noors bad, Outdoor Spa, Ofuro, Patagonische badkamer, warm water jacuzzi, hout gestookte Spa, etc. Welke naam er ook wordt gebruikt, mensen verwijzen meestal naar hetzelfde object.

Forest Spa hot tubs zijn geweldig voor het hele gezin. Kinderen zijn dol op plezier hebben in het water, terwijl volwassenen zich kunnen ontspannen en een praatje kunnen maken. Hot tubs zijn een geweldige manier om met familie en vrienden regelmatig samen te komen, weg van de afleidingen van het moderne leven. Terwijl u zich ontspant in de houten hot tub, vergeet u al uw dagelijkse problemen en dit zal uw lichaam en geest zeker vernieuwen.

Man-in-hot-tub_480x342Onze hot tubs hebben geen elektriciteit of gas nodig omdat ze op hout gestookt worden. Dit is niet alleen ecologisch, maar het lijkt ook op een eenvoudig oud ritueel – het verzamelen van hout, het branden van het hout, het beheersen van vuur en hitte, het mengen van het water en vervolgens genieten van de stoom die er af komt en het geluid van knetterend hout uit de kachel. In dat opzicht is uw op hout gestookte hot tub een heel ander soort product in vergelijking met een moderne plastic elektrische Jacuzzi.

Er wordt extreem duurzaam hout gebruikt om de baden te produceren – Siberische Spar, Siberischs Lariks, Eiken of Thermo hout. Afhankelijk van het gekozen materiaal en met het juiste onderhoud kan een kuip 15-20 jaar meegaan. FOREST SPA kan u ook de zich snel verspreidende innovatie aanbieden – hout gestookte hot tubs met plastic interieurs. Met andere woorden: het is een kunststof hot tub met houten decoratie aan de buitenkant.

Om meer te weten over alle mogelijke hot tub opties bezoek de KIES UW HOT TUB UIT pagina.


Een hot tub geproduceerd door FOREST SPA bestaat uit de volgende componenten:
 • Een met de handgemaakt houten vat met sterke balken onderop en verstelbare roestvrij stalen banden om de planken samen te trekken.
 • Een roestvrij stalen kachel (ook wel een oven of fornuis genoemd) – een metalen bak onder het water waarin u het hout verbrandt. De verwarming heeft een opening met een deksel boven het waterniveau waarin het hout wordt geplaatst. Al onze kachels zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit (3 mm) roestvrij staal, wat nauwkeurig aan elkaar is gelast. Een externe verwarming is op aanvraag ook beschikbaar.
 • De schoorsteen aangesloten op de luchtleiding van de kachel is een 2 meter lange metalen buis met een regenkap die dient als vonkenvanger.
 • Bankjes rondom, zodat u met gemak kunt zitten, ontspannen en van uw tijd kunt genieten. Op aanvraag kunt u verwijderbare banken selecteren die eenvoudig te reiniging zijn.
 • Afdekrand – deze rand zal niet alleen mooi ogen, ook zal deze een bescherming geven aan de hottub en zorgen voor meer comfort.
 • Het houten paneel rond de kachel, beschermt u ertegen dat u zich per ongeluk aan de kachel brandt.
 • Bekerhouders (mini bar) vastgemaakt aan het houten paneel. Serveerplanken kunnen op aanvraag ook aan de zijkant geplaatst worden, zodat u al het eten en drinken binnen handbereik heeft.
 • Een ladder maakt het eenvoudig om in en uit de hot tub te stappen.
 • Met een peddel kunt u het water in het bad mengen.
 • De houten deksel houdt het water langer warm en zal voorkomen dat bladeren of insecten in het water kunnen vallen. Op verzoek kan de deksel afsluitbaar worden gemaakt om de toegang van derden tot uw bad te voorkomen. Een flexibel dekzeil (tentdoek) hoes is een andere optie om uw hot tub mee af te dekken.
 • Door middel van een kraan kunt u water uit het bad aftappen en een plastic tuinslang kan worden bevestigd om het water rechtstreeks naar de riolering af te voeren.
 • Voor de veeleisende klanten kan er, waterfiltratie, een massage systeem (Jacuzzi) en LED-verlichting in de hot tub als een speciale bestelling geïnstalleerd worden.

Hot-tub-planks_bain-nordique-planches1Hot-tub-planks_bain-nordique-planches2Hot-tub-straps_bain-nordique-courroieHot-tub-drain-tap_bain-nordique-robinet2

Hot-tub-drink-holder_bain-nordique-minibarHot-tub-lid_bain-nordique-couvercleHot-tub-heater_bain-nordique-chauffageExternal-heater1Hot-tub-chimney_bain-nordique-cheminee1Hot-tub-plastic_bain-nordique-plastique (9)Hot-tub-plastic_bain-nordique-plastique (20)Hot-tub-plastic_bain-nordique-plastique (23)


Om meer te weten over alle mogelijke hot tub opties bezoek de KIES UW HOT TUB UIT pagina.