Woman relaxing in a hot tub.De hot tub is een geweldige manier om uw familie en vrienden het hele jaar door bij elkaar te krijgen, in het comfort van uw eigen achtertuin en weg van de afleidingen van het moderne leven. Stelt u zich de avond samen met uw vrienden of geliefde in een warm bad onder de sterrenhemel voor. Een combinatie van warm water, open lucht en de atmosfeer, neemt u mee naar een nieuwe wereld. Het versterkt relaties en u geniet meer.

Het steeds snellere tempo en de constante verandering van het moderne leven hebben een grote invloed op onze gezondheid. Insomnia copy1Het is een bekend feit dat om lichaam en geest gezond te houden het nodig is om je te ontspannen en de impact van stress in je leven te verminderen. En u heeft hiervoor niet direct salons en spa’s nodig om dat te realiseren. Veel mensen hebben een bubbelbad of een sauna in hun huis om na een drukke dag op het werk zich te kunnen ontspannen. Met een hot tub verandert uw hele concept van vrije tijd – u kunt zich ontspannen, vernieuwen, genieten en tegelijkertijd energiek voelen.

De kwaliteiten en de voordelen van hot tubs voor de menselijke gezondheid zijn reeds sinds de oudheid bekend. De traditie van watertherapie is een integraal onderdeel van de Japanse cultuur en de hot tub wordt ook wel een Japans bad genoemd. Het is om deze redenen al lang erkend dat hot tub watertherapie gunstig voor de gezondheid is:

  • Woman-back-painHot tubs kunnen stress verlichten en de slaap verbeteren;
  • Warmte vermindert spanningen en helpt bij het snel herstellen van stress en de inspanning van trainen;
  • Onderdompeling in warm water zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar de lichaamsweefsels bevorderd wordt;
  • Door het drijfvermogen in water wordt de druk op gewrichten en hoofdpijn veroorzaakt door spierspanning verlicht;
  • Hydrotherapie in een warm bad kan de symptomen van artritis en reumatoïde artritis verlichten.

Warm water is geweldig om de spieren in je lichaam te ontspannen en om hulp te bieden bij letsel of chronische pijnen. Wanneer spieren zich opwarmen dan moeten ze zich wel ontspannen omdat ze niet gespannen kunnen blijven in een zeer warme omgeving.

Hot tubs doen wonderen voor stress management. Als u in een bubbelbad omringd door warm water ligt, dan is dit een geweldige manier om geestelijke druk te verlichten en spanning over je hele lichaam te verminderen. Door het nemen van een moment om je gewoon in de hot tub te ontspannen, kunt u uw positieve energie opladen, zich gezonder, en productiever voelen.